Ansvarfriheten och kejsaren som är naken!

Robert Svensson var idag på fullmäktigemötet uppe i talarstolen och berättade en saga i anledning om ärendet om att inte bevilja mig och Jonny Kärkkäinen ansvarfrihet för 2010.

”Kejsaren är naken! Kejsarens nya kläder är en saga om kejsaren som skulle ha nya kläder. Där kommer två skräddare till hovet och erbjuder kejsaren att sy en dräkt av osynlig magisk tråd. Det är bara de som är korkade som inte kan se den. Ingen vill vara korkad så när kejsaren går där naken så är det ingen som säger något. Förrän ett litet barn säger, men kejsaren är naken!
Sensmoralen i sagan visar att gruppen kan ha fel. Genom att utropa att kejsaren är naken så påpekar man något som alla kan se men ingen vågat säga. I det här ärendet om ansvarsfrihet så kanske det finns de i S och V som ropat att kejsaren är naken, de kanske inte längre är med i församlingen, inte är med idag. Men kejsaren är fortfarande naken.”

En bra beskrivning av Robert av det som hänt i den här frågan.

Flera har valt att lämna Socialdemokraterna, det är trist när de kompetenta, kunniga och kloka människor i en demokratisk församling väljer att lämna pg av en sån här fråga. Var tar demokratin vägen om alla ska sitta och nicka? Debatten gick vidare och diverse juridik från Sveriges kommuner och landsting togs fram. VIBO och deras roll i frågan togs upp, vem som beställt vad och vem som hade koll på vad.

Frågan har varit uppe ett par turer förut som förvaltningsrätten dömde kommunen att göra om och göra rätt, då överklagade S och V till Kammarrätten som även de sagt sitt. Nu driver S och V frågan vidare. Frågan är hur många överklagningar och domstolsbeslut som ska tas innan den här frågan är ur världen?

2 kommentarer

 1. Patrik

  Hej Maria.

  Håller med dig/er. Det hela verkar vara ett sätt att trycka ned meningsmotståndare. För mig är ett stort problem att allting verkade hända efter årsskiftet i och med att socialdemokraterna kom till makten samt att VIBO:s förre VD ansåg tydligen att de skulle stå för extrakostnaden då det inte fanns någon beställare.
  Vem var det som egentligen godkände merkostnaden då fakturan slutligen betalades?
  Är det någon som har granskat fakturorna i detalj och jämfört det verkligheten?

  Stå på er

  Patrik

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det här handlar mer om att trycka till en politisk motståndare än vad det handlar om rätt elelr fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.