Ekonomin i kommunen räddas av Alliansen

I månags föredrog ekonomichefen den ekonomiska rapporten för året. Det är mycket ogjort innan bokslutet är klart. Men resultat pekar på att den prognos som gjordes i augusti kommer att hålla. Den visade då att alla nämnder och kommunstyrelsen går back. Vi vet inte riktigt än hur budgeten håller. De flesta verksamheterna går fortfarande back och gör av med mer pengar än vad de har.
Det som räddar upp kommunens ekonomi är statsbidragen. Totalt ser det ut som det blir ett 1,8 miljoner plus på sista raden.
Det är bra att Sverige går bra som land då det gör att kommunen får AFA pengar tillbaka. Nästan 9 miljoner kronor kommer till kommunen från AFA. Så härligt! Det är AFA pengarna som väger upp ekonomin i många S ledda kommuner i länet.
Så om vi får en Alliansregering även nästa mandatperiod så kommer landet att fortsätta att gå bra och ge pengar tillbaka till kommunerna.

4 kommentarer

 1. Per-Ola Moström

  Den slutsats du drog är en villfarelse!!

  Alliansregeringen har sedan 2006 utarmat Vilhelmina med 36 miljoner i statsbidrag och du har mage att påstå att det blir bättre.

  Läs fakta jag tagit fram här: http://www.framtid2030.se

  Vågar du släppa den här kommentaren då?
  God jul!

  p-o moström

 2. Suzanne Sellin

  Jag förstår inte riktigt hur menar med detta. På vilket sätt är det Alliansens förtjänst att AFA pengarna går tillbaka till kommunerna. Sen undrar jag om du har några synpunkter på Per-Ola Moströms blogginlägg det går ju stick i stäv med in tolkning av hur Alliansen gynnat småkommuner som Vilhelmina sen de tillträdde. Vore intressant att höra din synpunkt. Enligt Moström har ju er politik istället varit en ren katastrof för Vilhelmina. Du får gärna utveckla på vilket sätt er politik varit bra för Vilhelminaborna.

 3. Mr Cool

  Ber att få informera om att P O Moström förfalskat och förvanskat mitt inlägg hans blogg ”Sveket mot Vilhelmina”. Trist med den typen av bloggare men han har blivit avstängd tidigare i VK för oförskämdheter och även framfört HOT mot moderater som han hatar. Förfalskning och lögner är hans verktyg.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   PO jag ser inte det du se och jag se helt andra siffror än de du för fram. Om inte Sverige som land gått bra med allt färre sjukskrivna så skulle kommunen ha haft det långt mycket svårare. Vad AFA pengar är går det att Googla på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.