Tacksamhetens jul

Jag är en lyckligt lottad människa då jag har en stor kärleksfull familj som firar julen tillsammans enligt familjetraditionen. Min pappa var den som bar jultraditionen med sig in i mitt barndomshem. Min mamma hade inte vuxit upp med en lika stor familj och inte samma traditioner. Jag ser med tacksamhet och glädje på hur mina barn nu fostrar sina egna barn i samma traditioner. Det ska vara förberedelser med klappar, pyssel och julbak och tomten är en viktig del i hela advent som pikar med julaftonens besök.

Det viktiga är att vara tillsammans och bry sig om varandra, klapparnas innehåll är inte det viktiga det är omtanken som är det som ger klappen betydelse.

Jag är så tacksam att jag fått den här traditionen med mig in i min egen familj, jag tror traditionerna är lika viktiga för en familjs sammanhållning som de är för att hålla liv i en kultur.

Så idag tar vi det lugnt och tittar på klapparna, äter rester och är ute och leker i snön, precis som vi gjort alla andra juldagar så länge jag kan minnas…traditionsenligt alltså!

God fortsättning på julen alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.