Globalitet är idag, globaliseringen är färdig….

Vi lever inte längre i en globalisering, vi är färdiga med den och lever nu i globalitet. Gränser spelar inte längre samma roll och ingen vet från vilket land du kommer att få familjemedlemmar när barnen väljer sina partners. Just idag åker vår dotter med sin familj till Singapore för att resa vidare till Sydney och Fidji. De barnen är mycket beresta och för dem så är hela världen en lekplats. För dem är det inget märkvärdigt att åka till andra sidan jorden och de kommer alldeles säkert att hitta globala jobb.

Våra vänners barnbarn har påbrå från hela världen, mina syskonbarn har föräldrar från andra länder och ingen reagerar om det är svårt att stava de nya efternamnen som kommer in i familjen.

Internet har snabbt hjälpt globaliteten på traven, öppenhet börjar bli en självklarhet och Instagram, Facebook, Youtube och andra medier sprider händelser runt världen på ett kick.

Företag i Vilhelmina är beroende av företag i andra världsdelar. Många med mig jobbar på distans inte bara inom Sverige utan med världen som arbetsplats. Ingen klarar sig idag oavsett vilket jobb man har utan att kunna engelska.

Vi har kommit långt i omställningen till denna globalitet om än de finns de som klamrar sig fast vid det förgångna och tror att vi som land skulle kunna stå utanför det globala. De kortsynta, rädda och trångsynta är redan idag frånsprungna och kommer att få svårt att hålla kvar vid sina klena argument för stängda gränser.

Att välkomna världen är att välkomna framtiden, så välkommen 2014 med allt det nya du kommer att ha med dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.