Ansvar för pengarna…

AFA-miljoner till Vilhelmina räddar 2013 års budgetresultat, precis som året innan. Nu vill vi i oppositionen se åtstramningar och framförhållning i ekonomin. Hade S drivit på en balanserad ekonomi hade pengarna kunnat användas till att stärka ekonomin istället för att täppa igen hål.

Vi ser alla som rör oss ute i kommunen att det måste investeras, gator och vägar ser bedrövliga ut i dag, va-nätet behöver bytas ut. I skolan finns enorma behov av lärverktyg och förskolorna ber föräldrar om stöd till leksaker. Det är jättelika investeringar som behövs. Men pengarna kommer inte att räcka, man har sparat in på investeringar i det mesta de senaste åren. Samtidigt som vi ser jättelika investeringsbehov så krävs det återhållsamhet och besparingar för att klara av framtidens ökade äldreomsorg. Det gäller att prioritera hårt.

Om budgeten hållits så har AFA pengarna kunnat nyttjas till att förbättra för framtiden. Men nu går de in i direkt drift. Hade man haft en balanserad ekonomi hade pengarna kunnat användas till att stärka ekonomin istället.

Det är AFA-pengarna som räddar kommunens ekonomi, inte ansvarsfulla politiker, det måste vi komma tillrätta med, AFA pengarna finns inte tillgängliga på sikt. Men du kan se till att det blir ansvarsfulla politiker som styr efter valet 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.