Firar satsningen på servicen på landsbygden

Ikväll firar jag beskedet från regeringen att lanthandlare och mackar på landsbygden ska få större möjligheter att överleva. Detta genom att staten går in med mer pengar till kommersiell service på landsbygden. Jag är sjukt nöjd! Till de här pengarna kommer den statliga utredningen som tittar lite extra på hur ett stöd till gles landsbygd skulle kunna se ut då det gäller service.
Regeringen skjuter till 700 miljoner till landsbygdsprogrammet för stöd till lokal service på landsbygden. Pengarna fördelas över 7 år och ska enligt regeringen användas för att ge en god tillgänglighet till kommersiell service i gles- och landsbygder. stödet kommer att handla om att stötta lanthandlare och bensinmackar och öka tillgängligheten till lokal service.
Förstår ni ett sånt fantastiskt jobb jag har? Att kunna påverka de frågor man brinner för och se att det blir resultat är en fantastisk känsla…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.