Firar miljarderna till landsygden…

Jag är så otroligt stolt och nöjd över den här arbetsseger för Centerpartiet, jag vet vilket slit det varit och hur hårt vi jobbat. Så nu ikväll ska jag nog ta och fira igen..

Landsbygdsprogrammet förstärks med 2,8 MILJARDER. Det är 400 miljoner mer per år 2014-2020. Nu kompenserar regeringen med rågs det EU dragit ner. Vi har aldrig haft en så högt ingångsumma någon gång i landsbygdsprogrammet. Det är en bottenplatta som vi kan fylla på ytterligare de kommande åren. Det beror förstås på vilken majoritet det blir i riksdagen, en som ser landsbygden eller en som väljer att blunda.

Sveriges medfinansiering ökar nu rejält och nu blir det 59 % i svensk medfinansiering. De 400 miljonerna per år kommer igång redan i år 2014. Det finns en inriktning på bredband och kommersiell service. Det här har glatt många och min mailbox, facebook och min telefon har överösts med mail, meddelanden, kommentarer, SMS och glada tillrop.

Framförallt så kommer satsningen att handla om bredbandsutbyggnad på landsbygden för att öka tillgängligheten i hela landet och om service på landsbygden. Vilken turist vill idag besöka en skidort där bredbandet svajar? Oerhört viktigt för våra fjälldalar. Servicen som mackar och lanthandlare krävs åxå om vi ska kunna utveckla landsbygden i den riktning vi vill, uppåt och framåt.

Regeringen ökar nu upp Landsbygdsprogrammet med 36,7 miljarder. (S föreslår 33,7 miljarder, lite snålare de..)

Summa summarum så handlar det om:
• 2,8 nya miljarder till landsbygdsprogrammet!
• Fördubbling av bredbandet till 3,5 miljarder!
• En femdubbling av stöd tillkommersiell service!

Nu presenteras de medelsförstärkningar som sker men det finns flera delar i landsbygdsprogrammet som kommer att presenteras så småningom när man förhandlat färdigt och förslaget sänds in till kommissionen som är de som ska godkänna det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.