Fanstastiska framgångar för Centerpartiet i VÅP,en…

Här kommer lite kort mina anteckningar om vårpropositionen som släpps idag. Du kan se mer på länken nedan.
972192_10152418155669341_7255215248504858961_n

Fokus ligger i Vårpropositionen på mer kunskap i skolan, bättre vård och bättre företagsklimat. Där finns utbyggnad av bredband i hela landet, satsning på service på landsbygd, och minskat sjuklöneansvar för företagen. Det ska finansieras genom att höja skatten på alkohol, tobak och slopade skatteavdrag för pensionssparande. Men minskar pengarna till myndigheterna och man får inte skriva av sina studielån och några andra mindre inkomster. Av det som satsas så går 3,25 miljarder till bredband, 700 miljoner på lanthandel och mackar och vi ser till att småföretag slipper betala sjuklön och att landsbygden får de satsningar de behöver.

Vi har aldrig tidigare fått in så mycket skatt som vi får idag. Det beror på att fler är i jobb och få är utanför arbetskraften.

I presentationen av vårpropositionen så går man igenom hur det ser ut i den svenska ekonomin. Vi har högst sysselsättningsgrad i Europa och Sverige har lägst långtidsarbetslöshet i Europa tillsammans med Österrike. Vi har mer än 250 000 fler sysselsatta sedan 2006. Upp emot 200 000 färre i utanförskap sedan 2006.

Befolkning delas upp i två grupper; i arbetskraften, är de som jobbar, är sysselsatta eller arbetslösa och i gruppen ej i arbetskraften, är de som är sjuka, studerar eller är pensionärer. 66% är sysselsatta och 8% är arbetslösa av arbetskraften.

Sveriges arbetskraft har ökat mest av alla länder i Europa. Vi har blivit fler som kan jobba. Av alla människor som finns i Sverige så är det flest som är sysselsatta I hela EU. Vi har lägst siffra för människor som står utanför arbetskraften. Av vår befolkning så har vi den högsta sysselsättningsgraden i EU. Trots att vi har flest kvinnor med i arbetskraften som inte andra länder har där kvinnor i högre grad är hemmafruar.

Vi har bäst reallöneutveckling i EU. Även då det gäller långtidsarbetslösheten bland ungdomar så ligger vi lägst i Europa tillsammans med Finland. De som inte har gymnasieutbildning, de som har bristande språkkunskaper är de sommar svårast att få jobb.
Sverige har få låglönejobb ca 2,5 %. Vi ligger lägst i Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.