Bussen till Lycksele, Storuman och Umeå….

I morse klev jag upp med tuppen för att åka ner till busstationen och kampanja för Centerpartiet och för kollektivtrafiken i länet. Vi delade ut påsar med frukt, choklad och material om hur vi vill driva vården i inlandet. Vi hade även med en tävling där vi tycker att alla bussar ska ha bredband så att du som pendlar ska kunna jobba eller plugga på bussen. Det är en fråga som vi kommer att driva nästa period.
Jag träffade många morgonpigga människor som ville diskutera politik och som blev glada över påsen. En kvinna åkt till Lycksele då hon läste till undersköterska på distans, hon hade bott i Vilhelmina i 4 år, trivdes och tyckte att skolan för hennes 4 barn var så bra. Hon ville verkligen stanna kvar här då hon kände sig som hemma. Det var dagens hitintills bästa möte.
Andra jag träffade pendlar till jobb som lika väl skulle kunna ligga i Vilhelmina då tekniken finns men viljan saknas. Vi har som ni kanske hörde i måndags drivit på i regeringen att statliga myndigheter ska flyttas ut från Stockholm ut i landet. En viktig fråga både för landet i stort för oss på landsbygden som behöver fler jobb och för Stockholmarna som kan bygga bostäder i de lokaler som idag inrymmer statliga verk och myndigheter.
Andra trevliga möten var med de unga som pendlar till skolan, de ville verkligen se fungerande bredband och mobilnät även på bussen.
En väldigt bra morgon må jag säga så tack alla ni:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.