Var laddar man?

Vad ska man svara när man får frågan från en turist på genomresa när de vill ladda sin elbil?

I Västerbotten finns det 8 laddstolpar för elbilar, samtliga i Umeå. I Jämtland ser det helt annorlunda ut, där finns laddstolpar även i fjällvärlden och i de större orterna.

Jag tycker att vi måste förstå att laddstolpar måste finnas för att människor ska vilja komma hit. Elbilarna ökar enormt snabbt och miljöbilspremien måste fyllas på då den varit så poppis. Mina grannar köper elbil och vi säger att vår nästa bil blir en elbil. Men det måste till fler laddstolpar.

I veckan presenterar regeringen att det ska byggas 10 000 nya stolpar runt om i landet och där måste Vilhelmina kommun ligga på. Det måste finnas möjlighet att ladda sin bil i fjällvärlden och i tätorten för de som vill besöka oss. Det här är en snabbt växande trend som vi måste haka på för att inte människor ska välja vägar förbi oss. Det är en konkurrensfördel att ha en laddstolpe.

Så jag hoppas att kommunen nu passar på att söka av de pengar som regeringen satsar på detta. Vi måste vara klimatsmarta även i inlandet och vi måste förstå att denna trend har vi bara sett början på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.