Radiodebatt visar tydliga skillnader i ideologi

I radion häromdagen så var det en debatt mellan mig och Lena Drangel. Lena och jag har känt varandra i många år och varit engagerade i transnationella samarbeten så det var ett trevligt återseende när vi sågs. Vi står dock på två helt olika sidor i frågan om kommunsammanslagning eller om man så vill om centralisering mot decentralisering. Lena vill slå ihop till stora enheter och spara pengar. Jag vill spara pengar på att människor själva ska få bestämma över de frågor som rör dem och behålla sin tradition och tillhörighet. Det finns en stor oro i de små kommunerna att deras kommun ska försvinna. Vi vill istället riva hinder för samarbeten som finns idag. Kommuner ska naturligtvis samarbete mera och samordna sig så att medborgarna får en bra och effektiv service. Men man behöver inte ta bort människors tillhörighet för det.

Det blev en väldigt tydlig debatt och visar tydligt i skillnader i ideologi mellan S och C.
Lyssna gärna på debatten, den ligger på webben här:

En kommentar

  1. Hasse

    Jag tror att ideologierna mellan centern och sossarna egentligen inte är så stora , det beror nog mer på hur man ser på problemet. Jag har hört både bu och bä angående tidigare kommunsammanslagningar , jag tror inte på att allt blir så mycket bättre bara för att två eller tre somkommuner skulle bli en utan jag tror att de flesta kommuner skulle vinna på att hjälpas åt genom
    kommunöverskridande samarbete/samverkan. Alla kommuner är duktigt på nåt så varför inte ta hjälp av varandra , vi sitter alla i samma båt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.