En budget som drabbar företag och unga

Idag har vänsterregeringen presenterat sin budget. En budget som är mer vänster än vad Socialdemokraterna nog hade tänkt sig. S har fått sälja sig dyrt till V! En budget som handlar mer om statliga åtgärder än om jobb. Min egen kommun kommer att få 4-5 miljoner dyrare arbetsgivaravgifter som nu måste sparas in någon annanstans.

Det finns i budgeten flera lovvärda åtgärder som jag tycker är bra och viktiga som tex. höjt stöd till ensamstående föräldrar. Riktigt kul är att så många Av förslagen på miljösidan är direkt copy paste av Centerpartiets förslag.

Det som är värst för oss i Västerbotten är den landsbygdsfientliga politik som skiner igenom i förslag efter förslag. Den lastbilsskatt som de nu för in under namnet vägslitageavgift kommer att drabba oss hårt. Våra företag får det tuffare med dyra transporter och allt det vi behöver kommer att bli dyrare att köpa. På punkt efter punkt presenterar vänsterregeringen nu skarp politik som drabbar precis de områden som Centerpartiet varnade för innan valet. Det är jobben, miljön och utvecklingen i hela landet som nu får stå tillbaka till förmån för åtgärder och bidrag.

Alla företag som har unga anställda kommer att drabbas och unga får gå från jobb till åtgärder. Det är unga människor med riktiga jobb som får betala för vänsterregeringens iver att sätta unga människor i statliga åtgärdsprogram.

Att samefrågorna läggs på kulturministern är en signal Som säger mycket om bilden av samer och rennäringen i norr. En annan stark signal är att S tillsätter en stadsutvecklingsminister istället för en landsbygdsminister. Man värderar alltså staden högre än landsbygden. Hela Landsbygdsdepartementet läggs ner.

Var det verkligen det här ni ville ha ni som röstade fram denna regering?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.