Vingligt trots många bra beslut!

I dagarna släpps nyheter om de satsningar som ingår i den nya regeringens budget. Men är det satsningar som ligger i linje med ideologierna och vad de lovat väljarna?

Satsningar ligger på runt 20 miljarder ska tas ur de”tomma lador” som den gamla regeringen lämnade efter sig. Lite märklig retorik från den nya finansministern kan man tycka. Finns pengarna eller finns det inte?

Det är många bra satsningar som presenteras på Norrbottniabanan, på cancervård och på småföretagen. Satsningar som vi som Centerpartister gillar då det är vår egen politik sOm utgår från vår liberala ideologi.

Sen är flera åtgärder förfärliga för oss på landsbygd, mer om detta i en annan blogg.

Det är lätt att fatta beslut i enskilda frågor och göra sånt som man vet ger applåder hos väljarna medan de tär långt mycket svårare att stå vid sin ideologi, sina principer och att ha en långsiktig hållbar plan. Socialdemokraterna har i den nya regeringen fått lämna denna sin långsiktiga plan och ändra riktning i många frågor vilket för mig är en farlig väg. Risken är att de hamnar långt från den egna strategin och att de tappar styrningen. Det gör att politiken blir vinglig, ostabilt och att partiet kan hamna vart som helst och kanske långt från vad de lovat väljare, kommit överens med medlemmarna om och till slut tappar tron på sin egna politik.

Det är lätt att ta beslut för dagen och vända kappan efter vinden utan att tänka på den större långsiktiga planen som utgår från ens ideologi.

Just nu borde regeringspartierna ta och tänka efter, vad står de för, vad har de lovat väljarna och hur ser den egna långsiktiga planen ut som utgår från deras ideologi. Gör det inte det då kommer det att vara tre otydliga och oroliga partier om fyra är som söker nytt fotfäste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.