Hur ska V kunna se inlandsborna i ögonen efter detta svek?

Inför valet fick vi veta att bara det blir en ny regering så ska det komma pengar till kommuner och till landstinget. Slut på sparandet och gnetandet var löftet som gavs. Men nu när budgeten lagts så syns inte några av dessa löften infrias och resultatet för kommuner och landsting är magert.
Det som däremot sker är en rejäl fördyring av att arbetsgivaravgifterna för unga tas bort. Det ger bara i min kommun en 3-4 miljoner någonstans som måste tas från verksamheterna.

När det gäller vårt eget landsting så ser vi inte heller där några extra pengar som resultat av regeringsskiftet. Däremot så kommer det att bli långt mycket dyrare med den politiska organisationen som S, V och Mp kommit överens om. Lite märkligt då V kritiserat höjda kostnader för förtroendevalda. Men nu när de själva vill sitta på olika stolar så glömmer de bort det vallöftet.

Det värsta är att V verkar ha glömt bort alla de löften de gav då det gäller inlandssjukvården. vänsterpartiet fick många inlandsröster då de stod upp för inlandssjukvården i olika sammanhang. Inte minst deras partiledare som lyfte inlandssjukvården i en av debatterna i TV. Han använde Dorotea som dåvarande regerings misslyckande, trots att vården är en fråga för varje läns landsting.

Jag tycker vänstern ska skämmas! De har lurat väljarna och sålt sig till S. Hur ska de kunna stå rakryggade och se inlandsborna i ögonen efter detta svek?

Vänsterpartiet var, om ni inte minns, innan valet, oerhört kritiska och hoppade av den dåvarande majoriteten. I den politiska överenskommelsen mellan V, Mp och S så finns det ingenting om någon återställare vad gäller ambulansen i Åsele eller akutplatserna i Dorotea.

Det verkar som om det går trögt både för den nya regeringen och den nya landstingsledningen att få rätsida på ekonomin.

4 kommentarer

 1. Daniel Olsson

  Jag tror personligen inte att varken den nya regeringen eller den nya landstingsledningen kommer att få någon rätsida på ekonomin. Många löften ger makt, och det var nog det enda de egentligen var intresserade av. Snart kommer säkert ursäkterna för att man inte gör någonting, och jag är övertygad om att det är alliansen som kommer att få skulden (som vanligt).

  Nä, risken är stor att Sverige står inför 4 tuffa år!

 2. Pingback: Trainee i stället för riktiga jobb!!! Heja Sverige!!! | I min lilla värld…

 3. Marianne R Johansson

  ”Tre partier bakom budgeten. Vi tillför hälso- och sjukvården en ny miljard 2015, utökar sjuksköterskeutbildningarna och avsätter medel så att alla barn under 18 ska få fria läkemedel. Dessutom satsar vi på stärkt bemanning i äldreomsorgen, skriver Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP) och Ulla Andersson (V).”
  Landstinget vill fortsätta med samverkanslösningar, sjukstugemodellen, någonting som vi jobbat med länge i Tärnaby, och när det gäller arbetsgivaravgifter, så är ju det ett inarbetat löneutrymme, som ska betala a-kassa och socialaförsäkringar…..så de pengarna bör ju finnas där?
  Centerpartiet är väl det parti som verkligen ”sålde ut sig!” Jag kan ju bara nämna kärnkraften!
  Och inte tusan har ni då åstadkommit särskilt mycket för inlands och fjällkommunerna, trots att Mådan ju var från länet, och satt den första tiden som partiledare, vice stadsminister! Nä, en Centerpartist ska tänka sig för innan de säger åt andra att skämmas…..

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Du tror på din politik likväl som jag tycker den är helt fel. Det är helt ok att tro och tycka olika. Jag ser inte att de åtgärder du beskriver kommer att gagna länet eller inlandet. Alla i vårt land har rätt till likvärdig vård oavsett vart man bor. Det måste gälla även för inlandsbor i Västerbotten! Det är upp till landstinget att se till att detta efterlevs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.