Skapa jobb genom kvinnors drivkraft!

År 2000 så tog jag tjänstledigt från AF och Startade företaget Emma Advice tillsammans med två kvinnor. Vi drev företaget i 10 år, väldigt roliga år där jag lärde mig så mycket inte minst via alla de universitetsstudier som företagandet krävde. Vi jobbade över hela landet och hade fokus på Europa, jämställdhet och tillväxt. Vi var engagerade i utvecklingsfrågor, i Företagarna och i kvinnors företagande.

Redan då då pratades det mycket om hur viktigt det var att kvinnor startade företag då bara ett av fyra företag då drevs av kvinnor. En av de satsningar som Maud startade var att främja kvinnors företagande. En satsning som verkligen har gett effekt.

Sedan dess, 2006, har kvinnors företagande ökat med 34 procent fram till 2012. Men nu så ser det illa ut för den utvecklingen då den nya regeringen vill ta bort denna satsning.

Om lika många kvinnor som män startade företag i Sverige skulle vi få 75 000 nya företag och 278 000 nya jobb. Så mycket bättre än de hittepåjobb som de skattefinansierade traineejobb i vården är.

4 av 5 jobb startas i små företag på landsbygden, det är där satsningar måste göras och inte i statliga åtgärder. Så snälla S, Fortsätt med stödet till Tillväxtverket och att ”Främja kvinnors företagande” då det bevisligen bidrar till att stärkta tillväxten och konkurrenskraften genom att fler företag startar och utvecklas av kvinnor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.