Vad sker nu då det gäller skatteverket?

Idag har det hänt två viktiga saker för os i Västerbotten. Debatt i riksdagen kring service och besök hos skatteutskottet.

Idag fick skatteutskottet besök av skatteverkets direktör. Det kom dock inga besked eller löften från direktören. Tanken var att skatteutskottet skulle få svar på varför skatteverket beslutat att lägga ner på bristande underlag och inte tagit hänsyn till de direktiv som finns för statliga verk om decentralisering som de fick 2007. Men signalerna är nu väldigt tydliga inte bara från Centerpartiet utan fler partier har förstått och insett att landet är mer än stan.

Idag debatterades även statlig service på landsbygden då Centerpartiet krävt en sådan debatt. Lite märkligt är det att Landsbygdsministern väljer att inte vara med i den debatten. Sven-Erik Bucht valde att inte finnas på plats i riksdagen idag. …
Det är bra att fler partier vakant upp och förstår vikten att hela landet har förutsättningar att bidra till välfärden. Låt landsbygden få förutsättningar att klara sig själv, se till att det finns service både kommersiell och offentlig och låt företagsamheten blomstra utan krångel och hinder. Landsbygden Det finns sedan 2007 en förordning till alla statliga verk att myndigheten ska beakta möjligheten till decentralisering. Varför har inte regeringen sett till att myndigheterna följer den intentionen? Det behövs ingen ny utredning, det är ju bara att säga till de statliga myndigheterna att följa direktiven som redan finns.

Bara de senaste sex månaderna har en mängd olika statliga verk varskott oss om att delägger ner på landsbygden Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Trafikverket.

När nu till och med vänsterpartiet ställer sig i riksdagen och kritiserar socialdemokraternas nedmontering av landsbygden så är kritiken reell.

Jag kan villigt erkänna att det varit enklare att få en starkare landsbygd om Centerpartiet varit det största partiet i Alliansregeringen de förra mandatperioderna. De två stora partierna i Sverige har väldigt lika politik och värderingar då det gäller centralisering. Den utredning om service i glesbygd har en mängd olika konkreta förslag för service men tyvärr hörde jag inga löften om att regeringen inför dessa förslag trots att de finns, är genomförbara och genomtänkta.

Det är som vanligt, problemet är inte det Socialdemokraterna säger, problemet är det de i verkligheten gör!

Men jag hoppas och tror att i den här frågan är opinionen så stark att den ska rasera den starkaste av centralistiska uppbyggda murar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.