Fler färger på barrikaderna

I måndags besökte Pelle Åsling Skatteutskottets ordförande i riksdagen Lycksele och det nedläggningshotade skattekontoret. Samma dag träffade jag Ramona Gustafsson vid EG Vilt och vi pratade om den utredning om Service i glesbygd som presenterades häromveckan.

Skatteverkets förslag om att flytta kontoret i Lycksele är fel. Det tycker många av oss däribland Per Åsling som säger i en intervju i VK att den förändring som har föreslagits är helt fel. Den går stick i stäv med att myndigheter har ett regionalpolitiskt ansvar att prova att lägga kontor på flera orter i landet. Lyckselekontoret är väldigt viktigt och en väl fungerande verksamhet. Lycksele är också den ort som ligger längst bort från den ort dit det planeras att flyttas. Därför är det viktigt att kontoret finns kvar.
I morgon kommer den debatts om vi krävt i riksdagen och den sänds direkt i SVT Forum. Jag hoppas att det någon gång ska vara solklart för de två stora partierna att centralisering inte är lösningen för sverige. Idag är allt för mycket av regelverk och modeller uppbyggda utifrån en storstadsmodell som inte fungerar på landsbygden.

Det är bra att skatteutskottet besöker Lycksele och det är bra att många politiker ställer sig bakom att servicen på landsbygden måste finnas kvar. Likväl den statliga servicen men åxå EG Vilt och andra små lanthandlare måste även de ha förutsättningar att leverera den service som samhället behöver. Myndigheterna måste styras upp av staten och de regerande partierna. Vi som litet parti har slagits ensamma på barrikaderna i dessa frågor så länge, så det är skönt att se att fler företrädare från andra partier ställer sig bredvid oss däruppe….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.