Ett öppet demokratiskt samhälle byggs av oss, inte av andra.

Som jag skrev tidigare i veckan så har jag ingen nåd mot människor som utsätter andra för våld, våldtar, dödar och misshandlar. Vi behöver sätta hårt mot hårt mot terrorister och extremister. Mot hatiska handlingar oavsett var de äger rum och av vem. Samtidigt så kan vi inte dra alla mäniskor från en viss del av jorden över en kam, det är likväl i andra länder som i Sverige människor som dödar, våldtar, misshandlar. Vi får inte heller rusa åstad och försöka göra någon quickfix, det måste finnas en balans när vi reagerar på terrordåd som det i Paris nu eller andra i andra delar av världen. JU närmare de kommer ju svårare är det för oss att hantera.

Det kryper under skinnet men vi måste värna det öppna samhället trots allt som händer. Ett öppet samhälle står inte i motsatsförhållande till att vilja bekämpa terrorismen. Det som hände i Paris påminner oss om vad det är de människor som flyr till Sverige flyr ifrån. Det är viktigt att vi kommer ihåg att de som begår dessa hemska då där ett fåtal och att de som vill leva i fred och frihet är oändligt många fler. Precis som du och jag vill människor skapa sig ett gott liv. Samhället blir det vi tillsammans gör det till, så det hänger på oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.