Aldeparty.eu

Är i veckan på ALDEkongressen i Budapest. ALDE är den grupp av liberala partier som jobbar tillsammans i EU parlamentet. Det ska väljas ordförande och viceordföranden där jag kampanjar för Siim Kallas från Estland till ordförande och Fredrick Federley som vice. Det är ungefär som en centerstämma med olika förhandlingar i olika viktiga frågor. Migration och flyktingfrågor är naturligtvis i fokus även här.

Liberalismen är idag den enda rimliga ismen i ett Europa som dras isär av både socialism och konservatism. Ingen av de två ismerna kommer att kunna stoppa eller hantera den omvälvning som sker i världen. Den enda rimliga ismen är den öppna som tror på människor. Att globaliseringens kraft kommer från digitaliseringen har vi vetat i. Många år, men kanske inte förstått kraften i den. nu gäller det att hantera vardagen för människor, Oavsett vart de befinner sig. Där kan alla vi göra en insats och göra det vi kan.

Demokrati är inget självklart och demokratin måste försvaras varje dag och nu mer än någonsin. Att befinna sig i Ungern ger perspektiv då den nationalism som råder här ligger så långt ifrån den bild av den öppna, inkluderande, demokratiska samhällsbild som vi verkar för i vårt land. Det är verkligen tydligt hur formade vi är av vår historia, kultur, tradition och hur vi tar in vår omvärld.

Du kan följa oss på aldeparty.eu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.