Öppenhet

Idag är sista dagen som de liberala partierna i Europa har kongress. Det ska väljas ordförande och vice ordföranden och den gemensamma politiska plattformen ska antas. I det så ligger fokus på utvecklingen och framtidens Europa där demokrati, jobb, frihet, öppenhet och miljö samt jämställdhet är viktiga. Det fungerar ungefär som en centerstämma fast med fler dialekter.

Migration och flyktingfrågor är naturligtvis det människorna pratar mest om även här.

Det är en hel del förhandlingar under mingel, middagar och frukostar som är organiserade så att folk går omkring och äter för att det ska vara enkelt att prata ihop sig.

Då det gäller valen till ordförandeposterna så har en av kandidaterna en kampanj som liknar president Obamas, lite mycket för oss svenskar.
Andra kampanjar lite mindre aktivt och gör ett bra jobb. Fredrick Federley är en av kandidaterna som vice ordförande. Så en av mina uppgifter är att prata med de andra ländernas kandidater för att försöka få dem att rösta för vår kandidat. En annan uppgift är att se till att de förslag som läggs ligger i linje med de centerpartistiska politiken som våra medlemmar antagit vid vår stämma i Falun i höstas. Det är många viljor som ska vägas in och det är många partier som står på olika värdegrunder trots att de alla kallar sig liberala. Ungefär som i Sverige där centerpartiet och folkpartiet säger sig vara liberala men ändå skiljer sig så mycket.

Guy Verhofstad är gruppledare för Aldegruppen i Europaparlamentet och om du vill återfå ett förlorat hopp om framtiden ska du gå in och lyssna på hans tal på Youtube. En Fantastisk talare som ger hopp och tilltro till framtiden även i det läge Europa befinner sig i just nu.

Du kan följa oss direkt på aldeparty.eu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.