akutåtgärder eller långsiktig politik

Det är oroligt i världen och ingen av oss som är under 80 år har upplevt tider som dessa. Det är förfärliga tider för så många människor i världen idag och vi är trots allt skonade. Mina reflektioner kring regeringens utspel igår är att de system som vi har inte är gjorda för de tider som nu råder. De är onödigt krångliga administrativa system för hur flyktingmottagande ska gå till som inte fungerar då trycket är så stort. Systemen är sannolikt tänjda långt utanför gränsen för att de ska hålla ihop.

Det behövs åtgärder men jag tror inte att de åtgärder som nu tas är de rätta. De känns som en akutåtgärd som inte kommer att hålla, varken rättsligt eller praktiskt. Regeringen måste tänka längre och regering och riksdag får inte fastna i krishantering utan borde försöka ta hjälp av samhällets alla resurser och vända på alla stenar för att få de som nu kommit in i jobb.

Det viktigaste för alla borde vara att jobba för att Sverige ska kunna förbli ett öppet, dynamiskt samhälle, med hög kapacitet att vara en fristad för framtidsbyggare och möjliggöra att alla de fantastiska människor som kommer till vårt land också kan arbeta och bidra till vårt lands tillväxt, välfärd och utveckling.

Alla kan göra något. Kenna samlar in vantar, mössor och andra vinterkläder. Pingstkyrkan sköter Second hand, Vilma asyl jobbar för högtryck, Hasse undervisar…etc. Vi som ville och kunde skänkte pengar vid senaste fullmäktige till flyktingorganisationer osv. Låt människor hjälpa till på alla sätt de kan så reder vi ut flyktingkatastrofen tillsammans. Låt de människor som kommer själva skapa sig ett nytt liv med vårt stöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.