Julbasar ute i byn

När jag bodde hemma hos mamma och pappa i Golisen så kändes det som om vi bodde i centrum. 7 km till Nästansjö österut, ungefär lika långt till Siksjönäs söderut, och västerut ligger Heligfjäll 7 km och över skogen norrut ligger Västanbäck. Helt perfekt läge även om det inte fanns någon bilväg varken norrut eller söderut. Idag är det vägar åt alla håll och det är lättare att röra sig även om det är på skogsbilväg. Men ingen av oss syskon i min familj kände att hembyn var där vi skulle bosätta oss. Men med facit i hand så bor två av mina systrar nu i Nästansjö och min syster ahr fritidshus i Golisen.

Nu kommande helg är det julbasar i Siksjönäs, måste vara helt unikt i den lilla byn. Ingen kunde väl tro att den lilla avfolkningsbyn skulle bli en av kommunens mest populära byar att bo i för unga människor. Idag en ytterst levande by fullt befolkad och många barnfamiljer. En by med många framgångsrika företagare och många aktiva människor. En by som själva drivit på och skapat framtidstron.

Så om du vill se ett exempel på levande landsbygd med framtidstro och engagemang ska du bege dig till Siksjönäs på söndag kl 11-15.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.