Idag är den stora frågan i Vilhelmina 13-13-1

I söndagskväll fick några av oss i kommunpolitiken ett mail från Bengt Bergsten där han gav sin bild av sin gärning i den lokala politiken och att han nu flyttar från Vilhelmina. Vi i Centerpartiet hade precis då ett medlemsmöte så vi diskuterade vad detta skulle innebära.

Det är idag 13 ledamöter i fullmäktige från S och V. Lika många, alltså 13 ledamöter är det från Alliansen, Centerpartiet har 6, KD har 3 och M har 1 och det lokala partiet Politiskt initiativ har 3. Bengt Bergsten hade ett av dessa för PA vilket han valde att lämna för att bli politisk vilde och gå över till S. Därutöver finns ett mandat som ägs av SD. Så om vi tittar på opposition och majoriter så blir det 13 – 13 och SD blir vågmästare. OM det nu inte är så att några andra väljer att hoppa hit eller dit.

Det innebär att S och V är i minoritet.

Bengt satt även i kommunstyrelsen på en av socialdemokraternas platser. Den platsen ägs av S så de tillsätter antagligen den posten. OM de nu inte lyckas locka över någon annan att sätta sig där, förstås.

Det här upptar naturligtvis alla lokalpolitikers tankar just nu.

Det viktigaste för en lokal politiker är att fundera på varför de blivit valda. Varför fick just jag och mitt parti dessa röster? Vilka förväntningar har mina väljare rätt att ställa på just mig och mitt parti? Vad krävs av mig för att jag ska företräda mina väljare på ett bra sätt? Så jag tror att många går och funderar. Vi får se vad som händer….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.