Samiskt parlament

Region Västerbotten satsar på besöksnäringen och på det samiska samhället. Det fick vi höra om vid veckans regionfullmäktige. Det är några av de prioriterade områdena för länet att jobba med för att skapa mer jobb och hållbar utveckling i länet. 22 miljoner kronor satsas i besöksnäringen där medel från EU är basen. Vi fick tex höra om det arbete som sker i Tärna kring ett samiskt centrum. Idag finns det centrum i Jokkmokk och i Östersund men hos oss i Västerbotten finns det inget sådant centrum. Nu får vi se vart Sametingets parlament kommer att landa, kanske i Vilhelmina eller Lycksele. Vi får också höra om arbetet kring hållbar export där arbetet med South Lapland är en del. Kul att höra om satsningar i länet.
Jag hoppas verkligen att vi i inlandet kommer att kunna lägga en bra grund för ett samiskt parlament och utveckla allt det som så länge gömts undan i vår historia och i våra traditioner. När vi utvecklar besöksnäringen så måste det ske hållbart och i samarbete med alla som berörs. Det känns både spännande och kul att höra om allt det positiva som sker runt om i länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.