Regionfrågan är död

Hur fortsätter vi nu då när regeringen islagt regionfrågan? Det vi vet är att den politiska styrgruppen i de fyra norra länen har möte den 8 december och tjänstemän som jobbat md att kartlägga ur samarbete ska kunna se ut kommer att presentera något av det man kommit fram till.
Jag hoppas verkligen att vi fortsätter att diskutera samarbeten mellan de fyra länen. Kollektivtrafik, regional utveckling, sjukvård, kultur och allt annat som vi behöver samarbeta omkring oavsett region Norrland eller inte. Varje politiskt parti måste fundera på hur vi ställer oss då utmaningarna och problemen inte försvunnit bara för att det inte blir någon regionbildning. För mig är demokratiaspekten viktig, att medborgarna ska kunna rösta bort de politiker de inte vill ha. Det är även viktigt för mig att makt och resurser fördelas ut i länet och att varje medborgare ska få den service och den vård de har rätt till så nära som möjligt. Bussen ska gå och företag ska få den hjälp de behöver för att utveckla sina företag. Just nu skälver marken under många politiker som sagt nej i regionfrågan, de bär et stort ansvar för det fortsatta samarbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.