Där barnen trivs mår föräldrarna bra

Barnen från Syrien, Afghanistan och Irak trivs i Dikanäs.
Vid dagens kommunfullmäktigesammanträdet som hölls i Dikanäs så fick vi information om hur byn arbetat för att ta emot nyanlända.Både lärare, äldreomsorgspersonal, kyrkan och byaföreninen var med och berättade.

Hela byn ar mobiliserat där skolan, byaföreningen och äldreomsorgen alla har sin del i att se till att de som kommit trivs. Alla berättar om hur de engagerat sig på olika sätt för att barnen och eras föräldrar ska trivas. Ett mycket gott arbete som ger en skön varm känsla i hjärtetrakten. Nu jobbar de vidare med att försöka få fram jobb för de som ska stanna i Sverige där besöksnäringen och de kommunala verksamheterna alla efterfrågar folk. Det är så härligt att höra dessa engagerade människors bild av framtiden i sin del av världen, det lokala som tar vara på det globala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.