Vad hände 2016?

Tänkte jag skulle skriva en krönika över det år som gått men kände att inspirationen inte låg på topp. De enda jag kunde komma ihåg för året var först att Tyko, vårt fjärde barnbarn kom till oss i mars och att ja och min man Ulf haft temat romantikens år för 2016.

När jag sen funderade lite längre så tänkte jag på vad jag varit mest nöjd med under året. Då tänkte jag på den debatt jag förde i diverse medier bland annat i Radions P4 Västerbotten och i radions P1 med PO Tidholm kring SVT satsningen Resten av Sverige. För mig var det en energikick att känna att den bild som speglade min del av landet inte var rättvis. Det var inte en rättvist nyanserad bild av landsbygden som gavs. När jag reflekterar vidare så känns det som om landsbygden och utdelningen av landet varit ett tema det också likt Romantikens 2016 i mitt privatliv så har Landsbygd varit ett tema i mitt politiska liv 2016.

Jag är glad att kunnat vara med och lyfta frågan, ge ett vidare perspektiv och ge inspel till politik på nationell nivå. När Kristina Yngwe var ute på turné i länet tillsammans med den parlamentariskt tillsatta landsbygdskommittén så känner jag att vi pratar med samma underlag, samma verklighetsbild och samma vision om en annan politik för hela landet. Det känns bra. Det är fler som lyfter temat och även om det ofta är ord utan handling så känns det som om landsbygden äntligen fått ett starkare självförtroende.

Det flyttar in folk i våra inlandskommuner, det finns få lediga lägenheter, det är få hus till salu och det byggs som aldrig förr i fjälldalarna. Kommunpolitiker får fundera på att bygga både förskolor och skolor och inte enbart ta beslut om utbyggnad av äldreomsorgen. Det spirar en framtidstro och det startas än fler landsbygdsföretag.

Det gör att regeringens politik som är utformad utifrån centralisering och utarmning av landsbygden inte fungerar. Den står handfallen och suckar! Den politik som förs av den sittande regeringen är kraftlös och möter inte upp mot varken utmaningarna eller den verkliga tillväxten och utvecklingen. Det här börjar folk förstå och allt fler vänder sin tilltro till oss i Centerpartiet. Allt fler inser att Annie Lööf och Centerpartiet är det som Sverige behöver.
Det är alltid skönt att tillhöra det lag som vinner mark och som visar på ett tydligt ledarskap. Det är ju det Sverige behöver, ett nytt ledarskap för framtiden.

Ha nu en skön avslutning på detta romantikens och landsbygdens år. Jag önskar er alla ett Gott Nytt År så ses vi 2017.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.