Företagarfrukost!

Företagarfrukost på Stenmans konditori
Imorse var det företagarfrukost på fina Stenmans, vårt runda konditori mitt i byn. Vi Centerpartister fyllde upp ett helt långbord. Vi har många företagare med som medlemmar och vi är ju ett parti som jobbar för de små företagen i vår politik. Och det finns ett stort intresse för de lokala företagandet.

Det var ungefär lika många kvinnor som män vilket ju är kul, kan vi vara på väg mot lika många kvinnor som män som företagare?

Vi fick veta att det blir en dag med företagarfokus i januari, både på dagen och på kvällen. Det kommer också att bli företagsfest den 27 januari! Så boka av den dagen.

Destination Södra Lappland berättade om hur de jobbar med marknadsföring och utveckling av turismen i vår del av landet. En magisk del av Sverige. Det är mest turister hos oss under sommaren och på vårvintern. Det har byggts ca 300 fritidshus de senaste åren i våra fjälldalar. Anläggningarna ser klart en ökning av besökare. Det som ökar mest på Vildmarksvägen är husbilarna. Man har mättar antalet som passerat under sommaren och detta år var det 30000 fordon som gick över Stekenjokk.
(Det som dyker upp i mitt huvud då är vilka konsekvenser en gruva mitt i Stekenjokk skulle få? Oavsett brytning enbart vintertid? )

WWW har 20 årsjubileum nu i februari. Wilhelmina Winter Weekend. Det kommer att bli en fabulöst bra helg.alla som vill får vara med och bidra, med idéer, arbete eller med pengar. Inlandsbanan har även de jubileum så det kan bli diverse tåg att åka hit när ni nu ska komma. Du kan se program och mer info på www.visitvilhelmina.se
I år ska isstolpsittarna sitta ett extra dygn. Så du som vill ha en mental utmaning anmäl dig! Fisketävlingar, skoterevent, marknad, iskyrka och ett hejdundrande midvinternattskalas blir det.

Vi fick veta om vad som är aktuellt runt om i kommunen. Flygplatsen måste byggas ut då landningsbanan är för kort och att det finns skog som hindrar. Vi har haft dispens i många många år men nu får kommunen inte längre dispens. Så nu håller man på att fixa detta. Trygghetsboendet som håller på att byggas till allas vår glädje ska vara klart under våren. Det är över 70 st äldre som anmält intresse. Sametinget ska besluta om ett nytt parlament då det idag finns i den del av Kiruna som ska flyttas. Vilhelmina har anmält intresse vilket fler kommuner gjort. Jag hoppas verkligen att Sametinget ska hamna här. Det ska isf ligga på Kyrkberget, högt och vackert. Beslut ska tas i slutet av mars så vi får hålla tummarna.

Vi får veta att de planeras en skidstadion i Saxnäs vilket vore jättebra då Saxnäs tack vare bl a idoga intresserade bybor och Charlotte Kalla blivit ett skidMecka.
Kommunen har mark som man kan sälja som tomter i både Saxnäs och Klimpfjäll och det finns också intresse för hyreslägenheter. Det växer så det knakar i våra fjälldalar som betyder att samhället utvecklas och service växer.

En bra frukost med bra information och en bra början på en i övrigt tung fredag då vi ska ta farväl av en älskad granne från Golisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.