Lycksele lasarett, låt det fortsätta vara ett av de bästa

Läser med förskräckelse att läkare vid kirurgen och ortopedin lämnar sina jobb vid Lycksele lasarett då de inte orkar med organisationen av länskliniker. Så förfärligt och så onödigt.
Det handlar om politik en politik som vill centralisera. Centerpartiet står tvärtemot för decentralisering och en närodlad politik.

Vi tror och tycker att beslut ska tas så nära människor som möjligt och har sagt att vi verkligen inte tror på att centralisera vården som man gör med länskliniker. Vi var tveksamma redan när det kom på tal coh visade på de exempel som finns från andra delar av landet som fått gå tillbaka till egna enheter med egna chefer och egen styrning.
Att centralisera gör arbetet tungrott och svårt där de små enheterna kommer allt för långt från att styra över sin egen vardag. Nu ser vi vad som händer, vården i inlandet fller samman och hela länet drabbas.

Lycksele lasarett och deras kirurger och ortopeder har gett Lycksele lasarett ett bra rykte. Patienter har fått bra resultat och varit nöjda med både bemötande och den hjälp de fått. Jag vet själv efter en operation för tre år sedan just av den läkare som nu sagt upp sig.

Så oerhört onödigt och så tråkigt att personal lmnar som ett resultat av politiska beslut. Jag ber Peter Olofsson och Socialdemokraterna i landstingets styre att backa. Se till att läkarna trivs och får tillbaka den familjära känsla som funnits i Lycksele. Backa på besluten och släpp prestigen. Låt försöket med Länskliniker bli ett försök, backa och ge klinikerna de förutsättningar som bevisligen fungerat bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.