En hållbar migrationspolitik behöver bygga på medmänsklighet och ordning och reda.

Igår i rapport var det en imam som sa precis det jag tänker. Det blir mycket märkligt att när vi anser att människor är en fara för landets säkerhet inte kan låsa in dem eller utvisa dem. Det måste vi ju göra, människor som är en fara för andra får inte gå fria. Här måste det till en snabb förändring av lagstiftningen. Nu kan jag inte alla kringelikrokar i den men jag hoppas verkligen att regeringen tar tag i detta skyndsamt.

Då det gäller invandrarpolitiken så tycker vi i Centerpartiet att barn ska kunna få återförenas med sina föräldrar och att det är viktigt att asylrätten värnas. Asylsökande som kommer till Sverige på egen hand ska ha rätt att söka skydd, men ska automatiskt inte få tillgång till alla välfärdsförmåner utan att de själva bidragit till systemet. Etableringsersättningen bör tex göras om till ett lån. Det är något som Centerpartiet har drivit under lång tid. Vi vill också förbättra integrationen för att fler att få jobb, det är ju jobbet som ger grunden för att komma in i samhället och vi behöver varenda en.

Vi är en av de kommuner som har det tufft ekonomiskt. Det är många barn som behöver få stöd utanför familjen och skolan kostar liksom äldreomsorgen. Kommuner som oss som haft ett stort flyktingmottagande kommer att ges mer pengar i och med nästa års budget, där vi förhandlat med regeringen och Liberalerna. Vår ambition är att även framtida budgetar ska innehålla ökade medel till kommunerna. Så vi jobbar på.

Det är idag en parlamentarisk migrationskommitté som jobbar med att ta fram en ny migrationspolitik, där Jonny Cato är Centerpartiets nya representant. Där går vi in med följande:
• För Centerpartiet är det angeläget att få till stånd en bred överenskommelse om migrationspolitiken mellan ansvarsfulla partier.
• Samarbete, långsiktighet och stabilitet är särskilt viktigt när det kommer till migrationspolitiken.
• Människor som flyr från krig och förtryck måste kunna få skydd. De mest utsatta bör prioriteras.
• Europas länder och EU måste gemensamt ta ett mycket större ansvar för asylsökande.
• En hållbar migrationspolitik behöver bygga på medmänsklighet och ordning och reda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.