När man kan rädda liv men ändå inte gör det….

I debatten i regionfullmäktige nyss pratade vi om räddningstjänsten ska få hantera Naloxon, en nässpray som kan hjälpa vid överdos av av opiater. S röstade igenom att räddningstjänsten INTE ska få hantera denna nässpray.

Jag och många andra pratade för att man skulle få använda den där vi har räddningstjänst i väntan på ambulans. Ingen dör av en dos naloxon, det är inte farligt och det är lätt att använda. Isprutbytesprogrammet för missbrukare i Umeå får de som är med där själva hantera detta medel för att hindra att dö i en överdos. Men sossarna tyckte att trots att både Läkemedelsverket och Socialstyrelsen rekommenderar det här medlet, nej!

Jag förstår verkligen inte hur de resonerar. Jag berättade om det som hänt i Vilhelmina, om Susannes stöd för unga på stan, om kommunens arbete och om civilsamhällets mobilisering. Jag berättade om mammor, pappor och syskon om oro och förtvivlan. Men ändå röstade de nej.
Jag är så besviken!

En kommentar

  1. Jörgen K

    Eftersom missbruk och kriminalitet inte finns i den socialdemokratiska världssynen så är deras ställningstagande förväntat. Denna inställning går igenom nutidshistorien och är beklämmande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.