Bättre för oss i Södra Lappland

Har precis presenterat rapporten, tillsammans med Daniel Johansson från Storuman och Urban Lindström från Åsele. Rapporten handlar om södra Lappland där vi berättar om vad vi sett och vad vi tycker behöver göras någonting åt när det gäller när man åker hem från sjukhus. Som att det måste bli lättare att få med sig hjälpmedel när man åker hem från lasarettet, att taxin måste kunna stanna till vid apoteket och att system som finns för att kontakten mellan hemsjukvården, läkarna och lasaretten ska fungera bättre.

Jag berättade om Maud som gjort en stor hjärtoperation som inte fick någon rullator som var verkligt viktigt för att hon skulle kunna vara uppe och gå och träna sitt nyopererade hjärta. Jag berättade om personen som kom hem från psykiatrin till ett insnöat, kallt hem utan mat och utan medicin och närmaste affär och apotek låg 7 mil bort.

Vi tänker att regionen behöver bli bättre på att prata med medborgarna, att det måste finnas lokala samverkansformer även politiskt, att upphandling av taxi måste innehålla stopp vid apotek, att systemet som finns som Prator och SIP används, hur viktigt det är att man vet hur länet ser ut och att man tar hänsyn till avstånd då man skickar med mediciner och att hjälpmedel måste finnas på plats eller skickas med när man åker hem.
Näta uppdrag är att jobba med barn och ungas psykiska hälsa, och det ska bli spännande och ansvarsfullt .

Nu ska alla berörda nämnder och styrelser ta med sig våra rapporter och se vilka delar de ska ta tag i och förbättra. Sen kommer det upp igen i regionfullmäktige till våren där vi får se vad som blev det slutliga resultatet i verkligheten. Så demokrati tar tid men oj så roligt det är när man kan gör saker bättre för Väterbottningarna och att de varit me och tagit fram förslagen till dessa förbättringar.

Rapporten kan du få om du kontaktar mig eller leta på www.regionvasterbotten.se Den heter Beredning för folkhälsa och demokrati i Södra Lappland rapport till fullmäktige 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.