Sjukt jobbig, det är bra!

I radion sa Annika Andersson kommunstyrelsens ordförande i Vilhelmina att hon varit sjukt jobbig för sina parikompisar i riksdagen. Så bra att hon varit jobbig och så bra att våra gemensamma kompisar som Anders Åkesson, Anders W Jonsson, Helena Lindahl mfl. lyssnat och drivit på. För nu får Sveriges regionala flygplatser ett extra tillskott för i år, för att mildra effekterna av coronapandemin. Ett tillfälligt stöd på 100 miljoner kronor sätts in för 2020.

Det här innebär att vi liksom andra regionala flygplatserna får ett dubblerat stöd i år, ett viktigt tillskott som vi i Centerpartiet drivit på för.

Spridningen av coronaviruset har inneburit kraftigt reducerad flygtrafik. Som en följd av att hålla nere smittspridningen i samhället har de regionala flygplatserna drabbats hårt. Därför föreslås nu ett stöd på ytterligare 100 miljoner kronor. Därmed fördubblas stödet till de regionala flygplatserna under 2020.

Sverige är ett glest befolkat land med långa avstånd, där flyget spelar en viktig roll för resor och transporter. De regionala flygplatserna betyder oerhört mycket för att samhällskritiska transporter ska kunna utföras snabbt och effektivt. Många arbetspendlar från inlandskommunerna till jobb i andra delar av landet liksom i grannlandet Norge dit de då flyger.
Om tillgängligheten till olika regioner försämras kommer det ge negativa konsekvenser för förutsättningarna att bedriva samhällsviktiga flygtransporter som till exempel ambulansflyg och brandflyg men äcen för den militära beredskapen.
Så bra jobbat alla som drivit på och varit sjukt jobbiga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.