Demokrati och folkhälsa

Vi som jobbat med fullmäktiges beredningar för demokrati och folkhälsa jobbade ifjol med att lyssna av med människor i inlandet hur det fungerat när någon ska hem från sjukhus och tas emot av vården i hemkommunen. Där fick vi idag i fullmäktige bra svar från både regionstyrelsen och hälso och sjukvårdsnämnden att de tittar över hur vi på ett bättre sätt kan se till att man är trygg och säker när man åker hem. Att mediciner, hjälpmedel och kontakten mellan regionen och kommunen fungerar. De säger också att dialogen med medborgarna är viktig och ska utvecklas. De säger även att en starkare samverkan mellan kommunerna och regionen ska igång nu till hösten och de säger att de kommer att följa upp arbetet framåt. BRA!

Ewa-May försökte få till idag att fullmäktige skulle förlänga det uppdrag vi har idag som handlar om barn och ungas psykiska hälsa och hur den kan stärkas. Det har ju varit svårt att prata med medborgarna när vi kom in i Corona. Men vi fick inte det utan fick ett nytt uppdrag som handlar om nära vård och folkhälsofaktorer.

Ett intressant fullmäktige där lågvattenmärket var att SD ska rädda vården genom att lägga ner all kultur och allt tillväxt och utvecklingsarbete. Det är små verksamehter i regionens budget där dessutom staten finansierar mycket. Så de tusenlappar de skulle spara in genom att lägga ner allt detta skulle verkligen inte rädda något mer än ett par tjänster. Ett populistiskt sätt att låtsas som att det är stora pengar man skulle spara.

Nu tar vi sommarlov från regionfullmäktige och önskar er alla en fin coronafri sommar. Så håll ut, håll avstånd och ta hand om varandra.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Om alla är medvetna om att det måste sparas radikalt, men inget ska sparas in på som ger betydelse måste frågan ändå bli, är man enfaldigt verklighetsfrånvänd?

    Att klättra i kunskapens träd verkar vara det svåraste som finns……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.