Kommunen är i en uppförsbacke där små steg går åt rätt håll

Kommunen går 13 miljoner bättre än förra året, det går sakta men säkert åt rätt håll.
Kommunen gör av med 29,8 miljoner som den inte har det här året som det ser ut just nu. Det kan förändras men det är en prognos för hur det här året går ekonomiskt. Idag när kommunfullmäktige samlades för gruppmöten, presenterade ekonomichefen Niklas Wilhelmsson siffrorna för året.

Om vi jämför med 2019 så hade vi 297 miljoner förra året, det här året är de på 284 miljoner. Så de anpassningar av ekonomin som gjorts har slagit igenom med 13 miljoner. Det är bra! Utbildning går minus med närapå 25 miljoner, socialnämnden går minus med nära 13 miljoner. Kostverksamheten går minus på nära 3 miljoner. Kommunstyrelsen går ihop, det är dock en liten del av kommunens kostnader som ligger inom KS. Det mesta av kostnaderna är ju personal där de största grupperna finns inom skola och omsorg. Det har gjorts mycket inom utbildning som både fick en lägre budget för det här året och som har jobbat hårt med att minska kostnader. Vår kommun ligger högt i jämförelse med andra kommuner då det gäller antal personal.

Vi vet inte ännu hur mycket som kommer att komma in från staten utifrån pandemin så förhoppningsvis blir resultatet lite mindre minus än det här.

Kommunen är i en uppförsbacke där små steg ändå leder åt rätt håll..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.