Smittar det mer på hockey än på krogen?

Nog verkar det orättvist att vissa branscher är så begränsade av Coronalagstiftning. Vi måste göra allt vi kan för att få ner smittan. Men det är inte rimligt att stora köpcenter kan ha öppet med flera tusen besökare medan en ishockeymatch måste hålla sin arena helt stängt.

Så idag har Centerpartiet lagt fram ett förslag i riksdagen om en ny pandemilag. Pandemilagen ska utgå ifrån olika verksamheters möjlighet att undvika trängsel. Om köpcentrum kan ha tusentals besökare så måste idrottsevenemang och nöjesparker också kunna öppnas upp, i samband med ordentliga åtgärder för att begränsa smittan.

Det måste vara begränsning av smitta som räknas högst inte vilken typ av verksamhet som berörs. Inte minst för folkhälsan måste vi se till att idrottstävlingar inte drabbas av ologisk lagstiftning.

Centerpartiet driver nu på för att snabbt få på plats en mer rättvis och effektiv lagstiftning i ett väldigt besvärligt läge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.