Medmänsklighet, ordning och reda

Idag presenterar vår partiledare och vår talesperson i migrationsfrågor vad Centerpartiet står för och jobbar för i migrationsfrågor som varit aktuella nu. Vi vill att människor ska få stanna när de har en stark anknytning. Vi vill också se till att politiken blir långsiktig och tydlig. Det betyder att tex gruppen av ensamkommande unga människor som är på våg in i jobb, har levt laglydigt i Sverige, avslutat sina studier och har sitt liv i Sverige ha möjlighet att få stanna. Det handlar till exempel om de ungdomar som tagit chansen att bygga upp sina liv i Sverige genom gymnasielagen, men som på grund av pandemin inte kommer kunna nå upp till kraven för att stanna permanent.

Vi vill:
– Försvara asylrätten
Människor som flyr undan krig och förtryck måste alltid kunna få sin asylrätt prövad i Sverige
-Låt barn och föräldrar återförenas
Sedan tidigare har Centerpartiet drivit på för att föräldrar och barn måste kunna återförenas. Att det betänkande lagstiftningen nu ska vila på ger möjligheten för föräldrar och barn på flykt att återförenas är en mycket viktig humanitär seger som vi är stolta över.
-En mer rättssäker asylprocess
Den person som kommer till Sverige måste kunna lita på att få en rättssäker asylprocess, med en individuell bedömning. Därför säger Centerpartiet nej till generella amnestier, då de varken tar hänsyn till skyddsbehov eller enskilda människors situation.
-En utökad humanitär skyddsgrund

Vi hoppas nu att andra partier ska vara med på en politik byggd på medmänsklighet och ordning och reda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.