Läpparnas bekännelse!

Gles och landsbygd och förutsättningar här hos oss har länge varit ett område som de flesta partier helt har struntat i. Centerpartiet har alltid drivit frågor och varit en röst för oss som lever och verkar på landsbygden.

Inte minst idag när jag lyssnade på budgetdebatten så hör man där vilka fokus de olika partierna har.

Under senare tid har några fler partier utgett sig för att verka för landsbygden och driva frågor som är viktiga för de som inte lever i storstaden. Det har kommit olika utspel från Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna men även från Vänsterpartiet. Det verkar vara mest läpparnas bekännelse. När korten synas så är det samma gamla vanliga betongpolitik som drivs av dessa.
Senast var det vid omröstningen när det gäller strandskyddet. Centerpartiet har längre drivit frågan om förändringar av strandskyddet för att de som lever och verkar på landsbygden skall ha möjlighet att bo och verka i den bygd de valt att leva i.

De rigida reglerna om strandskydd har ofta satt käppar för många att bosätta sig och till exempel bygga ett nytt hus på föräldragården. Att bosätta sig på landsbygden är en oerhört viktig fråga. Möjligheten att bygga ger förutsättningar att bosätta sig på landsbygden och är en förutsättning för att landsbygden skall utvecklas.

Centerpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna förhandlat fram ett förslag om förändringar i strandskyddet. Det är den största förändringen sedan nuvarande regler infördes 1975. Centerpartiet har under en längre tid drivit frågan. Det här var även en fråga som dåvarande Alliansen (M, L, C och KD) tycke var viktig och hade för avsikt på sikt genomföra. Men istället krokade M och KD arm med SD och V och röstade ned förslaget. Landsbygdsfrågor kommer att vara ett viktigt område i höstens valrörelse för många partier. Men det räcker inte att besöka landsbygden någon gång om året och se betande kossor och tro att man har en politik.

Vi i Centerpartiet driver frågor om bättre vägar, en nära vård, mobila team inom vården, samhällsservice som ambulans, akutplatser, tandläkare, fotvård, BB samt en mängd andra frågor som är viktiga för oss i inlandet. Vi vill hela länets bästa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.