Inlandsaktivisternas devis eller Landsbygdssäkring

Idag har jag debatterat landsbygdssäkring eller som Inlandsaktivisterna säger, inlandsintegrering.
Det handlar om att när beslut ska tas fram så ska en ställa sig frågan hur det här slår mot olika delar av länet. Blir det fler eller färre jobb? Blir det lättare eller svårare för de som bor där? Vad kan bli positivt och vad kan bli negativt för de som bor i staden och för de som bor på landsbygden?
Region Västerbotten har som vision ”från fjäll till kust” och det tycker jag också måste märkas i praktiken. Att se hela länet, att skapa likvärdighet, rättvisa och attraktivitet men även se hur vi fördelar resurser över länet.

Ett hållbart län ska hålla ihop både ekonomiskt, ekologiskt och socialt där landsbygdssäkring är ett bra verktyg. Jag tycker att regionen ska pröva detta verktyg och se om det blir bättre beslut, beslut som gagnar alla länets invånare.

Flera andra partier höll med om att vi skulle prova detta verktyg. Den styrande majoriteten ville dock inte införa detta tyvärr. Så jag får väl vänta tills det blivit ett maktskifte i regionen efter nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.