Hur tänker du kring pensioner?

Min mamma som jobbat både som lantbrukare och inom hemtjänsten har för låg pension för att kunna få tillägget som skulle gå till de med lägst pension. Galet va? De som jobbat inom lantbruk och haft låg inkomst har idag inte rätt att få högre pension. Hon som jobbat mer än de flesta då min pappa jobbade borta en stor del av min uppväxt. Men nu idag har äntligen en överenskommelse kommit fram där pensionerna ska säkras för lång tid framåt och min mamma kommer att få mycket mer i plånboken.

Centerpartiet har ansträngt sig hårt för att nå en överenskommelse i pensionsgruppen med samtliga partier där för att värna vårt pensionssystem. Det hade varit det bästa för både dagens och morgondagens pensionärer. Vår ambition är att komma tillbaka till detta breda samarbete, men det förutsätter självklart att samma vilja finns hos fler partier. Det har varit andra partier som tänkt mer kortsiktigt med förslag av mer valfläsk-karaktär. Det har funnits en ovilja att tänka långsiktigt hos både M, KD och L som verkat vara helt i händerna på SD. Centerpartiet är det enda borgerliga partiet som tar ansvar för att pensionerna ska hålla över tid.

Sverige måste komma tillbaka till stabilitet och ordning. Vi måste gemensamt ta ansvar för landet, både i att stärka vårt försvar och försvara vårt pensionssystem. Det gör vi genom samarbete och vårda uppgörelser som håller över tid. Inte genom att sätta landet i en röra av misstroenden, kortsiktiga löften som inte skulle hålla över tid och allmänt skapa kaos.

Regeringen har förändrat sitt budgetförslag utifrån det C föreslagit som gör att vi nu har ett tydligt bättre pensionsförslag och dessutom har vi enats om att återföra jobbstimulansen för de som har försörjningsstöd.

Jag tänker på mamma och alla andra kvinnor som idag har låg pension som verkligen gjort rätt för att få mer i plånboken och jag tänker även på mina egna barn som även de ska ha en vettig pension när de blir 65.

Hur tänker du kring pensioner?

5 kommentarer

 1. Hassan

  Sluta med populistiska utspel inför valet! Detta ökar bara POLITIKERFÖRAKTET!!!
  Låt pensionsgruppen sköta pensionerna och där SKALL ALLA PARTIER VARA REPRESENTERADE!!

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Håller med dig om att pensionsgruppen ska vara de som ska hantera detta. nu har ju några partier lämnat denna grupp vilket är olyckligt. Pensioner ska hålla över tid och då måste det vara enighet mellan majoriteten i riksdagen. Det är det vi försöker få till långsiktighet och rimlighet.

 2. Erik

  Inte att förglömma egenföretagarna. Det vill säga de personer som drivit eget under sitt liv och försörjt sig på detta och där resultatet av verksamheten inte varit gott nog för rimlig pension än mindre att betala in sin egen tjänstepension. Dessa personer kommer att bli så kallade fattigpensionärer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.