Vallöften för regionvalet

I regionen går vi fram som en Allians i kommande val. Vi som Centerpartister har ett eget valprogram men har tillsammans med Alliansen ett gemensamt valmanifest i valet i höst.

Det är på tiden att en annan majoritet än en röd får styra vården i länet framåt. Här är några av de förslag som vi presenterade för media idag:

Utan personal-ingen vård. Det är den viktigaste frågan för att få en vård att fungera inte minst i Södra Lappland där vi verkligen behöver personal i alla verksamheter som regionen ansvara för. Vi har lösningarna som hur vi utbildar, tar tillvara befintlig personal, löner, karriärvägar, arbetsmiljö m.m.
Kö-fri vård där vi presenterar ett antal punkter för att köerna ska halveras på ett halvår.

Sveriges bästa förlossningsvård är vår prio ett! Det ska finnas en barnmorska per födande kvinna och BB i Lycksele ska vara öppet årets alla tider och dagar. Vi har flera förslag för att å detta bl.a. om organisering, med utbildning, scheman och arbetsmiljö.

Primärvården prioriterar vi där det ska finnas en hälsocentral i alla kommuner i Södra Lappland liksom att det ska vara lätt att komma till sin hälsocentral.

Barn och ungas hälsa prioriterar vi där vi lägger fram förslag med mer resurser till barn och ungdomshälsan inte minst inom psykiatrin. Familjer ska kunna få hjälp i rimlig tid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.