Det fattas folk!

I många frågor som diskuterats under regionfullmäktige så handlar det om brist på personal. Stängning av BB, stängning av akutplatser vid sjukstugorna, stängning av akutmottagning på sjukstugor och brist på mottagningspersonal, läkare, sjuksköterskor, barnmorskor…Ja det fattas folk! Över 100 läkare har skrivit under att det är värre läge än någonsin, kaos, haveri och den värsta sommaren någonsin.

Det vi från Centerpartiet lyft in som förslag är att tänka utbildning på nya sätt, att köpa uppdragsutbildningar för att få fram fler barnmorskor tex. Vi har lyft att det måste finnas karriärvägar, betald utbildning, bättre arbetsmiljö, anpassade scheman, löner etc. Men det verkar som att Socialdemokraterna i regionen sitter lugnt i båten och väntar på att personal ska komma av sig självt.

Revisorerna säger att det saknas strategisk styrning och kontroll då de tittat närmare på säkerhet och trygghet i regionens system. –”Banditerna hittar alltid nya vägar som en behöver täppa till” säger de. Kritiken om avsaknad av styrning är återkommande och det blir spännande att se vad de hittar när de nu ska granska förlossningsvården, uppskjuten vård, nära vård och styrningen och kontroll över personalkostnader.

Jag befarar att kritiken kommer att vara tung att ta i ett valår. Det behövs ett nytt ledarskap i region Västerbotten! För länets bästa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.