Stängd vård i sommar

Västerbotten är den region i landet där flest vårdplatser är stängda i sommar. Vi i Södra Lappland vet hur det är när vårdplatser stängs ner otryggheten ökar och människor känner sig inte sedda. Siffrorna kommer från en sammanställning som tidningen Dagens Medicin har gjort. Det är så många som 44 procent av vårdplatserna som har försvunnit sedan i mars i Västerbotten…

Ja ,det är svårt att få personal i sommar. Ungefär hälften av alla regioner har problem så vi är inte ensamma. men det gör ju inte att vi kan sitta med armarna i kors och hoppas på det bästa. Tvärtom det måste till krafttag för kompetensförsörjningen för att få vården att fungera året om årets alla dagar.
Personalen är slutkörda efter pandemin och många vikarier har lämnat vården för andra jobb. det finns så många lediga jobb idag med högre löner och bättre arbetsvillkor som gör att konkurrensen om arbetstagarna är stor.

Hur tänker du att vi ska lösa vårdens utmaningar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.