BB, konsultationsordning, stopp vid apotek, folkhälsa och …..

I veckan har det varit regionfullmäktige. Du kan se debatten här:

Jag hade ställt frågor kring den samiska konsultatonsordningen som ska igång den 1 mars. Där det uppdagades att regionen inte är redo och inte tänkt igenom det nya arbetssättet. Jag debatterade BB I Lycksele, studieförbundens roll för folkhälsan, att inte få stanna till vid apoteken när du har en sjukresa. Idag måste en person som får en sjukresa åka hem igen utan att få stanna vid apoteket för att sen ringa och be om färdtjänst. Helt galet!

Lyssna gärna till debatten och notera även e unkna värderingar som kommer fram i inlägg från ett visst parti. Där människor ställs mot människor, där människor värderas utifrån ursprung och alla problem löses med färre människor från andra länder. När sanningen är att vi inte klarar av varken näringsliv eller välfärd om vi inte har människor från andra länder som jobbar.

Hör gärna debatten där du kan snabbspola mellan de olika ärendena. Hör sen av dig om vad du tycker och tänker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.