Klimatmålen

I svallvågorna efter Vojmådebatten där vi kämpade för att förska finna vägar att nå klimatmålen så kommer nu en rapport från Naaturvårdsverket som visar att utsläppen av växthusgaser minskar. Under 2007 minskade utsläppen med två procentenheter. Totalt tillbaka i tiden från 1990 så har har Sveriges totala utsläpp minskat med 9 procent. I klimatmålen så ska utsläppen minnska 20% fram till 2020. Så det är en bit kvar för Europa. Men Sverige har även vi en biot att gå för att nå våra högt uppsatta klimatmål. Det som är bra är att vi lyckats sänka siffrorna trots att vi och världen i övrigt är inne i en ekonomisk kris och en lågkonjunktur.

Det som glädjer mig mest är att siffrorna visar att Alliansens miljöpolitik fungerar och att de högt ställda målen är möjliga att nå. Minskningen är den verkliga effekten av regeringens politik.

Det som då blir lite märkligt är att miljöpartiet så sent som i höstas sa att ’ allt gått i fel riktning’. Jag ser det som att det går i rätt riktning…. Maria Wetterstrand anklagade regeringen för att öka utsläppen och för att inte ha någon klimatstrategi värd namnet. Men dessa siffror från NAturvårdsverket visar att hon hade och har fel, det går i rätt riktning och det med stormsteg jämfört med de senaste årtiondet. För mig och Centerpartiet så är det självklart att utsläppen ska minska, och att vi ska ställa om till ett fossilfritt samhälle för att få en ljusare framtid..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.