Höstljus!

I veckan som gick var jag i Luleå där de hade en höstljus festival med vackra ljusinstallationer runt om i stan. Ett sätt att lysa upp i det kyliga höstmörkret. Det är lätt att ramla ner i det kommunalpolitiska höstmörkret när man kommer hem, är politiskt engagerad och vill jobba för en bättre och starkare framtid.
Den usla kommunala ekonomin får så stora konsekvenser för enskilda människor, och man blir så berörd när tryggheten hotas för enskilda människor.

Men det finns ljus även i detta mörker, att Fritidsgården jobbar bra med ungas sexualitet, att gymnasieskolan har lyfts sig själva där man jobbar intensivt med värderingar och den antipluggkultur som vårt samhälle lider av. Alla de företag som jobbar för en ljusare framtid kan inte nog lyftas fram som hjältar. Vilhelminas företag går bra och jobbar hårt vilket märks när mätningar görs på omsättning i aktiebolagen i kommunen.

Det växer så det knakar i vår fjällvärld och många unga ser möjligheter i det privata näringslivet och i att starta egna företag. Många anställda i kommunen sliter hårt för att göra vardagen bättre för de människor de jobbar för i både skolan och omsorgerna, många är hjältar i sitt arbete.

Vi får inte glömma bort allt det goda som görs när vi pratar mörker i den kommunala ekonomin.
Ekonomin är politik och prioriteringar, det finns alltid andra sätt att värdera, prioritera och fördela. Det handlar bara om vilka grundläggande värderingar vi vill ska styra vårt samhälle, dvs politik!

Idag är jag ledig och njuta av Vilhelminas goda, ska handla lokalproducerat, äta lunch med en god vän, städa, tvätta och sortera sopor och sen njuta av helgen i Västansjö tillsammans med mannen i mitt liv.

En kommentar

  1. Maggan

    Maria , ikväll har många barn gjort lyktor för att lysa upp i höstmörkret även i Vilhelmina. Njut av ljuset i höstkvällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.