Röstade du nej en gång i historien?

Idag och imorgon är jag ute på turné med Kent Johannson som är parlamentariker i Bryssel i ALDE gruppen. Vi träffar människor i Överkalixbygden pratar vilka frågor som är viktiga att driva på Europanivå för att skapa ett hållbart Norrbotten. Mycket handlar om landsbygd, skogen , jordbruket men även välfärden, vården och skolorna.

Jag tycker att ett av de viktigaste valen för oss i norr är valet till Europaparlamentet som sker i maj nästa år. Det är i Europaparlamentet de stora pengapåsarna fördelas som vi kan nyttja för att utveckla vår del av Europa. Här måste vi förstå att de pengar vi kan använda prioriteras av människor i Bryssel. Vi måste vara med och säga vad vi tycker och hur vi vill stötta utveckling framåt.
Vi måste åxå driva på att EU inte ska lägga fingrar i syltburkar de inte äger. Som i vargfrågan till exempel, sådana frågor ska beslutas av människorna som berörs, inte i Bryssel.
Centerpartiet står för öppenheten även då det gäller europapolitiken, vi tycker att det ska hända mer och vi tycker att människor ska få besluta i frågor som berör dem, beslut så nära människor som möjligt. Decentralisering gäller för oss även då det gäller Europapolitiken.
Så glöm inte bort att vi alla måste värna demokratin även då det gäller EU. Även om du röstade nej en gång i historien….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.