Europas kris är vår!

Har träffat en think tank, Center of European reform, och pratat om det som händer i Europa, den europeiska ekonomiska krisen.

Det kommer att påverka oss i Sverige oavsett hur vi gör då vi är så beroende av export till Europa. Den bygger vår välfärd. Vidiskuterat hur vi kan förbereda och förändra vår politik utifrån den europeiska krisen.

Länder som är väldigt olika, där människor har olika villkor i jobb och olika pensionsvillkor så blir det svårt att hålla samman i en stark ekonomisk union, olikheterna splittrar. Det vi får höra är att det finns två vägar, den ena är att fortsätta som man gör idag och stagnationen bir då total eller den andra vägen att arbeta för ett ännu närmare samarbete mellan Europeiska länder.
 
Jag tror på det senare, då jag inte vill se ett sammanfallande Europa. Länder som Grekland och Spanien måste ställa om, de kan inte låna mer och måste ställa om villkoren i paritet med andra länder i Europa. Att växa sig ur krisen, som socialismen förespråkar, genom tillväxt är inget alternativ då de länder som de då skulle sälja till är i samma kris. Europeiska länder säljer till Europa!
 
Men hur ska vi då som landet Sverige förhålla oss? Vi vill ju inte sälja vår själ och vi har dessutom en ekonomi som är starkt i jämförelse med andra länder i Europa. En gemensam ekonomisk union är ett sätt att komma vidare där vi samlar kraft för att förena och stärka. Jag tror vi kommer att hamna där efter att ha lyssnat till de här ”tankesmedjemänniskorna” i London.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.