Är Norrlänningen grundlurad?

Idag presenterar den nya höger-regeringen sin budget. Hur jag än letar hittar jag inte de där stora satsningarna på landsbygden som jag förväntade mig skulle komma, det lät ju så i somras. Däremot ser jag satsningar som inte gäller oss i norr utan bara premierar storstäderna som Stockholm. Vi norrlänningar vi får klara oss själva utan stöd från den nya regeringen.

Den stora frågan inför valet där löftena och budgivningen var stor var bränslepriser. Där stora sänkningar utlovades inför valet. När budgeten nu läggs visar det sig att dieseln blir 40 öre billigare vid pumpen och bensinpriset 14 öre. Det bidde en tummetott!

Det som regeringen nu presenterar är reformer som de säger, för att bland annat stötta svenska hushåll och företag, men de nämner inte att det bara är hushåll och företag i södra delen av landet som ska stöttas. De är bara de söder om Dalälven som ska få stöd.

De ska stärka välfärden, öka tryggheten och rusta försvaret. Men jag kan inte läsa ut hur mer än att det ska satsas på mer poliser och rättsväsende och att en nationell vårdkontakt ska införas.

Budgeten lyfter att de ska satsa på åtgärder för mer fossilfri elproduktion, minskade utsläpp och renare miljö men samtidigt redovisar miljöorganisationer att åtgärder som regeringen genomför ökar utsläppen i andra änden.

De som känner sig lurade och besvikna har all rätt att vara det. Det är en orättvis politik som förs fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.