Politikens villkor.

I veckan som gick hade jag flera väldigt intressanta möten allt från kommunstyrelser i länet till enskilda entreprenörer som kommer att driva på tillväxten i regionen så det kommer att knaka. Kul att få vara med i dessa fantastiska möten med människor som verkligen satsar järnet på det de tror på. Jag är fortfarande vädigt imponerad av länets minsta kommun efter att ha varit där och jobbat med dem förra veckan tillsammans med Arena för tillväxt. Roland från arena för tillväxt fortsätter att jobba tillsammans i länets kommuner och imorgon ska vi var i Vännäs tidigt på morgonen. Jag har ett udnerbart givande arbete som ständigt skapar nya mellanmänskliga möten där kraften och energin för det gemensammas bästa ständigt är med. Nackdelen är att länet är så stort och att jag är borta mycket, inbokad i telefonmöten eler webbmöten som bestäms av agendor jag inte styr över. Det betyder att jag emellanåt  måste prioritera bort lokala politiska möten.

Men så är ju lokal politik. Ska det  bara vara med människor som kan gå ifrån sina jobb utan problem eller som inte jobbar alls så blev det en väldigt snäv krets av politiker. I mitt parti så är det många företagare. Vi har där en policy att ingen ska ha dåligt samveta om man måste prioritera bort politiken emellanåt. Det förhållningssättet krävs för att få människor att engagera sig. Blir kraven på ständig närvara för högt så lägger många av, man kan helt enkelt inte engagera sig då företaget/jobbet kräver så mycket. Jag tror att det här förhållningssättet måste utveclas än mer för att få unga att engagera sig och vilja vara med och driva på utvecklingen och föra frågor man brinner för.

De politiska rummen måste hänga med sin tid annars är risken stor att det bara är gråhåriga farbröder och tanter som kan vara politiker.

Den kommande veckan blir spännande, jag äker imorgon bitti efter kl 5 och är inte hemma förrän fredag. Fyllt med möten med människor som vill utveckla regionen och landet, jag ser fram emot en spännande och givande vecka .

 Två av mina arbetskompisar, Lars-Ove från ICA och Christina från Västra Götalandsregionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.